25 Nisan 2013 Perşembe

SırÇalan-Jill Hathaway

İsmindeki illüzyona kapılıp almıştım. Sonuç tam bir hayal kırıklığı oldu açıkçası. Bundan çok daha iyi senaryoları yıllarca Yeşilçam'da izledik de millet olarak burun kıvırdık, alay ettik:)

SırÇalan-Jill Hathaway

SırÇalan (Çaktırmadan Türkçe'ye yeni bir bileşik kelime kazandırma çabası da mevcut!), lise öğrencisi Sylvia'nın doğaüstü gücünü ve buna bağlı olarak başından geçen olayları anlatıyor. Annesini küçük yaşta kanserden kaybeden Sylvia, doktor olan babası ve kız kardeşi ile beraber yaşıyor. Sylvia, başka insanlara ait eşyalara dokunduğu zaman, o insanların bedenine geçiş yapabilme gibi bir yeteneğe sahip. Öyle ki, eşyalara dokunduğu anda bayılıyor ve kendine gelene kadar o insanın bedeninde, o insanla birlikte yaşamaya devam ediyor. Aynı zamanda narkolepsi hastası olan Sylvia'nın bu sırrını kimse bilmiyor.

Bir gün bir bileklik vasıtasıyla yaptığı bir geçiş neticesinde, intihar ettiği düşünülen okul arkadaşı Sophie'nin aslında öldürüldüğünü öğreniyor. Bu cinayeti başka bir öğrenci cinayeti izliyor. Bunun üzerine Sylvia cinayetleri kimin işlediğini bulmak için korktuğu yeteneğinden faydalanmaya karar veriyor. İşte bundan sonrası ver elini Yeşilçam. Babasının geçmişteki yasak ilişkisi, bu ilişkiyi yaşadığı kadının Sylvia'nın sevgilisinin annesi çıkması ve daha bir sürü klişe. Olaylar ve diyaloglar birbirinin tekrarı çoğu yerde. Mesela kızın babası sürekli telefon açıp "üzgünüm kızım, şu öldü, üzgünüm kızım bu öldü" diye haber veriyor. Kız sonlara doğru "şuna da geçiş yapayım buna da geçiş yapayım" deyip işi otomatiğe bağlıyor falan. Kitabın sonu ise aceleye gelmiş, son derece baştan savma yazılmış. Kitabın bitimine daha var derken bir baktım ki son 25-30 sayfada da başka bir kitap tanıtılmış. Uzun lafın kısası; hiç tavsiye etmiyorum. Paranıza da yazık, vaktinize de. Bu kitap yerine açın, güzel bir Türk Filmi izleyin daha iyi bence.

2 yorum:

ANNEKIZ dedi ki...

Kıtap secımınde bende çok başarısızım ;)

ANNEKIZ dedi ki...

Bu üçüncü yorumum .sorun var sanırım :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...