12 Ağustos 2013 Pazartesi

Fırtına Kokusu-Nancy Pickard

Bol ödüllü yazar Nancy Pickard, Fırtına Kokusu'nda gerilim ve heyecanı sürekli ayakta tutuyor ve finaliyle okuyucuyu şaşırtmayı başarıyor.

Fırtına Kokusu-Nancy Pickard 

Jody Linder, anne ve babasını çok küçükken bir cinayete kurban vermiş genç ve güzel bir kızdır. Ancak bir gün amcalarından, ailesinin katili olarak yıllardır hapis yatan Billy Crosby'nin 23 sene sonra salıverildiğini ve Jody ve ailesinin de yaşadığı Rose kasabasına geri döneceğini öğrenir.

Billy'nin oğlu Collin ve Jody yaşadıkları bu küçük kasabada, ister istemez pek çok yerde karşılaşmışlardır. Jody Collin'e duyduğu nefret ve ilgi arasında bocalasa da, Billy'nn aynı zamanda avukat olan Collin sayesinde salıverildiğini öğrenince duyduğu ilgi yerini hayalkırıklığı ve öfkeye bırakır. 

Ancak Jody kasabada Billy'nin masum olabileceği yönündeki görüşlerin hiç de azımsanmayacak sayıda olduğunu öğrenince, öfkesini bir kenara bırakarak cinayetlerin işlendiği o yağmurlu gecede, aslında neler olmuş olabileceğini araştırmaya başlar. Annesinin cesedi hiç bir zaman bulunamamış, babası ise aldığı kurşunlarla evde ölü bulunmuştur. Evin mutfağındaki sandalyeler devrilmiş,  Billy'e ait bir şapka ise yerde bulunmuştur. Araştırmalarını ilerlettikçe, büyükbabası ve amcalarının Billy'nin suçluluğundan kesin olarak emin olduklarını ve bu nedenle yapılacak her türlü soruşturmanın önünü kestiklerini öğrenir.
Herşeyi çözen ise Jody'nin çocukluğundan beri, annesinin öldüğünü düşündüğü yerden topladığı, torbalarca çöpün içerisinden çıkan bir eşya olur.

Açık söylemek gerekirse, katili tahmin edemedim. Bu benim gerilim kitaplarındaki ilk ölçütüm. Yani katili genelde bilirim, hatta olay örgüsünü de kitabın sonuna gelmeden kurmuş olurum. Ancak bu kitapta tüm tahminlerimde büyük bir zevkle yanıldım. Okuduğunuz kitaplarda şaşırtılmak hoşunuza gidiyorsa, Fırtına Kokusu sizi tatmin edecektir.


2 yorum:

Gamze Esra Ersöz dedi ki...

Gerilim, cinayet türü romanlar pek okumama rağmen bu kitap çok ilgimi çekti.Paylaşım için teşekkürler.

mosguetravelerMosguetraveler dedi ki...

listeye aldım tanıtım için teşekkürler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...