19 Eylül 2013 Perşembe

Kardeşim-Rosamund Lupton

Yine insanı düğüm düğüm eden, oldukça hüzünlü ve baştan sona kaya büyüklüğünde laflarla okuyucuyu yerine mıhlayan nefis bir hikayeyle karşınızdayım.
Kardeşim-Rosamund Lupton

Rosamund Lupton'un, New York Times ve Sunday Times best-seller olan ve toplamda 30 dile çevrilen Kardeşim (Sister)'i, sıra dışı anlatım tarzı ve sürpriz finaliyle müthiş keyif aldığım bir kitap oldu. Yazarının ellerine sağlık diyorum ve hemen konuya geçiyorum.

Amerika'da yaşayan Beatrice, annesinden bir telefon alır ve Londra'da yaşayan kız kardeşi Tess'in kaybolduğunu öğrenir. İlk uçakla Londra'ya giden Beatrice, vakit kaybetmeden kardeşini aramaya başlar. Polislerle sürekli irtibat halinde olan Beatrice, Tess bulunana kadar onun evine yerleşir ve bir süre sonra Tess'in başına gelenleri öğrenmenin yolunun, onun hayatını kısmen de olsa yaşamaktan geçtiğini fark eder.

Ancak aramalar sonucunda Tess'in cansız bedenine ulaşan polisler, olayın intihar olduğunu ileri sürerek dosyayı kapatırlar. Israrla kardeşini çok iyi tanıdığını söyleyen, hayatındaki her olaydan haberdar olduğunu sürekli tekrar eden Beatrice ise, hayat dolu ve güzeller güzeli Tess'in intihar ettiğini kesinlikle kabul etmemekte ve onun öldürüldüğünü düşünmektedir. Bunu ispat etmek için ise nişanlısından, yüksek gelirli işinden, marka kıyafetlerinden ve üst düzey yaşamından vazgeçerek Tess'in son derece yoksul hayatını yaşamayı göze alacaktır. Hikayenin sonu ise tüylerinizi diken diken edecek kadar ürpertici ve tam anlamıyla tatmin edici. Ben açıkçası ters köşe diye buna derim ve daha önce de dediğim gibi hem izlediğim filmlerde hem de okuduğum kitaplarda en önemli kriterim budur. Okuyucuyu bu denli şaşırtan bir kitap, mutlaka zeki bir yazarın ürünüdür çünkü.

Bir de bu kitapta öyle kallavi cümleler kurulmuş ki, okumamın üzerinden günler geçse dahi bir çoğu halen aklımda. Bir ara tam ortalarındayken kitabı bıraktım. Eşim neden okumadığımı sordu. Ben de cevaben; "Çünkü çok hüzünlü, boğazım düğümleniyor, devam edersem ağlamak zorunda kalıcam."dedim... Kesinlikle tavsiye ediyorum, şimdiden keyifli okumalar:)

2 yorum:

Unknown dedi ki...

ağlamalaklı bir kitap varsa ben hemen okurum en kısa zamanda edinip okumak isterim güzel tavsiyeniz için teşekkürler :) bu arada bende bloguma beklerim :)

Yüreğimin İklimi dedi ki...

hemen tavsiye olarak notumu aldım
sevgiler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...