11 Ekim 2013 Cuma

Baharat Kokulu Hayatlar-Erica Bauermeister

Baharat Kokan Hayatlar, Debbie Macomber'in hikayelerini sevenleri çok mutlu edecek bir kitap. Tek fark burada insanlar yüncü dükkanı yerine güzel bir restaurantta hayatın sırrına eriyorlar:)

Baharat Kokulu Hayatlar-Erica Bauermeister

Küçük bir kız olan Lillian, annesi ile birlikte yaşamaktadır. Ancak annesi onunla nadiren ilgilenmekte, tüm vaktini roman okuyarak geçirmektedir. Lillian annesinden normal bir ev hanımının günlük işlerini beklememesi gerektiğini anlayınca yemek yapmaya başlar. Okul yolunda tanıştığı baharatçı dükkanının İtalyan sahibesi ise, Lillian'ın ilk yemek öğretmeni olarak, mutfak yolculuğunda onun en büyük yardımcısı olacaktır.

Aradan yıllar geçmiştir. Lillian artık usta bir aşçıdır ve emrinde pek çok çalışanın olduğu lüks bir restoranın sahibidir. Her yıl bir yemek kursu açmakta ve restoranın kapalı olduğu pazartesi günlerinı yemek derslerine ayırmaktadır. Bu yıl açtığı kursa ise birbirinden farklı insanlar katılır. Hepsinin farklı bir öyküsü vardır ve hepsi hayatlarının bir yerinde büyük acılardan, sınavlardan geçmiştir. İçlerinden bazıları mutluluğu yakalarken bazılarının payına düşen ise sadece hayakırıklığı olmuştur. Bakalım Lillian'ın yemeklerinin öğrencilerin hayatına ne gibi etkileri olacaktır?

Ben bu tarz kitapları, ağır gerilim romanları arasında bir nefeslik mola olarak görüyorum. Bunun dışında uzun süreli bir etkileri yok. Bu tarza ilgi duyuyorsanız, tavsiye ederim. Keyifli okumalar...

1 yorum:

Yüreğimin İklimi dedi ki...

OKUDUĞUM BİR KİTAPTI GÜZELDİ
SEVGİLER

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...