14 Mayıs 2014 Çarşamba

Kemik Adamın Kızları-Ted Dekker

Beni büyüleyen Çember Serisi'nden bu yana Ted Dekker okumamıştım. Kemik Adamın Kızları da epeydir listemdeydi, nihayet okuma fırsatım oldu.

Kemik Adamın Kızları-Ted Dekker
Ryan Evans, Irak'ta istihbarat subayı olarak görev yapmaktadır. Ancak içinde olduğu araç direnişçiler tarafından bombalanır ve esir düşer. Direnişçilerin lideri kendi ailesini bir Amerikan saldırısı esnasında kaybettiğinden dişli bir Amerika düşmanıdır. Ryan'a önce çocuklarının cesetlerine ait fotoğraflar, sonrasında ise gözünün önünde tüm kemiklerini teker teker kırdığı çocuklar ile psikolojik işkence uygular. Bir fırsatını bulan Ryan, direnişçilerin elinden kaçarak ülkesine döner.

 Eşini ve evlat edindikleri kızını yıllar önce terkederek kendini orduya adayan Ryan, eve döndüğünde karısının hayatında başka bir adam olduğu, büyüyerek kusursuz bir güzelliğe kavuşan kızının ise kendisinden nefret ettiği gerçeğiyle yüzleşmek zorunda kalır. Tek amacı ailesinin sevgisini yeniden kazanmak olan Ryan, acımasız bir katil olan ve kaçırdığı kızların kemiklerini kıran Kemik Adam'ın, kendi kızını kaçırması ile çılgına döner. Artık kızını kurtarıp ona tekrar baba olmaktan başka çaresi olmayan Ryan, polislerin kendisini Kemik Adam zannetmesi ve hatta kendi kızını kaçırdığından şüphelenmesi üzerine geri dönüşü olmayan bir yola girer. 

Hikayenin sonu biraz aceleye getirilmiş gibi geldi bana. Şaşırtıcı bir final var elbette ama Ted Dekker kapasite olarak bunun çok üzerinde olduğunu defalarca ispat etti. Yine de artık iyice ucuzlaşan Tess Gerritsen hikayeleri yerine Ted Dekker'ı tercih ederim. Keyifli okumalar. 

1 yorum:

DOREMİ dedi ki...

Konusu ilginç geldi.Bu yazarı hiç okumadım .
Hangi kitabı daha güzel sence önerir misin?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...