22 Aralık 2015 Salı

Ölüme 5 Kala- Mark Billingham

Aslında iyi ve sürükleyici bir konuya sahip olan ancak çevirisinden mi kitabın orijinalinden mi kaynaklandığına bir türlü karar veremediğim, biraz karışık bir kitap Ölüme 5 Kala. 

Ölüme 5 Kala- Mark Billingham

Thorne yaşanan bir olay nedeniyle dedektiflikten alınmış ve rütbesi sıradan bir polis memuruna düşürülmüştür. Bu olaya karışan Helen ve onun oğlu Alfie ile birlikte yaşamaktadır. Thorne içinde bulunduğu durumu kabullenmekte güçlük çekmekte ve bir çeşit bunalım geçirmektedir.

Bu arada yaşlı bir çift intihar ederler. Olay yerini inceleyen Thorne, olayın intihar olmadığından emindir ancak eksik parçayı bir türlü bulamamaktadır. Meslektaşları ise Thorne'u çok da ciddiye almamakta, olayın intihar olduğunda ısrar etmektedirler. Nihayetinde Thorne, gözden kaçan ve olayın cinayet olduğunu ortaya koyan iyi bir ipucu yakalar ve katilin peşine düşer. 

Yaşlı çifti başka yaşlı insanlar izleyecek ve ortaya intihar gibi görünen pek çok cinayet vakası çıkacaktır. Thorne ise gizlice yürüttüğü soruşturma ve tekrardan dedektifliğe dönebileceği umuduyla işin peşini bırakmayacaktır.

Mark Biilingham'ın seri haline getirdiği Tom Thorne karakterinin yer aldığı epey kitabı var ancak Türkçe'ye çevrilen bu kitap 11. Thorne romanı. Çeviriye neden ilk kitaptan başlanmamış, gerçekten ilginç. Dolayısıyla geçmişte yaşanan olay ve kişilere yapılan atıfları zerre anlamadım. Mesela Thorne'un rütbesini düşüren olay, muhtemelen daha önceki serinin ana konusu ve birlikte yaşadığı Helen ile de o olaydan sonra birlikte olmaya başlamışlar. Ama Türkçe'ye çevrilmediğinden kesin bilemiyorum tabii, sadece tahmin benimki. Bir de karakterlerin cinsiyetini ancak o anki konuşma bitince idrak edebildim ve bir bölümden diğer bölüme geçişler oldukça belirsiz. Arada kopukluk hissi yaratıyor.Kitabın sonu bile çok havadaydı, hiç tatmin etmedi. Ama kötü kitap değil. Sadece keşke tüm seri çevrilmiş olsaydı da ilk kitaptan itibaren okuyabilseydik. Özetle, polisiye romanlardan hoşlanıyorsanız tavsiye ederim. Keyifli okumalar.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...