13 Temmuz 2016 Çarşamba

Gecenin Masumiyeti-J. A. Jance

Orjinal ismi Queen of the Night olsa da Türkçe'ye Gecenin Masumiyeti olarak çevrilen bu kitap polisiye seriler yazan J.A. Jance'in Walker Family Serisi'nin dördüncü kitabı. Ancak bildiğim kadarıyla Türkçe'ye çevrilen tek kitabı bu.

Gecenin Masumiyeti-J. A. Jance

Gecenin Kraliçesi, aslında yılda yalnız bir gece açıp ertesi gün ölen ancak kokusunun bir hafta alınabildiği nefes kesen bir çiçeğin adı. Kızılderililer için kutsal kabul edilen bu çiçeğin tam olarak ne zaman açacağı bilinmese de vakit yaklaştıkça Tohono O'odham halkı tarafından hazırlıklar yapılmakta ve çiçeğin açtığı gece büyük bir partiyle kutlanmaktadır.

Nihayet beklenen gece gelir. Çölde açan kraliçeler büyük bir coşkuyla karşılanır. Ancak çölün başka bir yerinde kutlama yapan başka bir grup için kutlama o kadar da mulu sonla bitmez. İki kadın ve iki erkek bilinmeyen bir kişi tarafından vurularak öldürülür. Öldürülen kadınlardan birinin küçük kızı ise arabada saklanmıştır. Katliamdan sağ çıkan çocuk, katili gören tek kişidir. 

Kitap sürükleyici ancak kitabın arka kapak yazısını okuyunca katilin küçük kızın peşine düşeceği bir maceraya hazırlanıyorsunuz ancak kitapta bununla alakalı pek birşey yok. Evet çocuğu biraz koruma altına alıyorlar, biraz basından vs. gizliyorlar ama katil zaten ailesini de katlettiği için yakalanması sadece çocuğa bağlı değil. Yani kim olduğunun ortaya çıkması için polisin elinde fazlasıyla ipucu var. Bunun haricinde anlatılan kızılderili masalları, efsaneleri oldukça ilginç. İsimler oturan boğadan daha uzun ve komik:)

 Temelinde klasik bir cinayet, katil, kurban hikayesi barındırsa da yan hikayeleri sebebiyle egzotik bir havası olduğu kesin. Değişiklik arayanlara tavsiye ederim. Keyifli okumalar:)

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...