5 Ekim 2016 Çarşamba

Bir Kabusun Anatomisi-V.M.Giambanco

Kitap alışverişi için yüzlerce kitabın olduğu uzun bir listem var. Her kitapseverin olduğu gibi.Ancak bir de marketlerde dolaşırken görüp, arka kapak yazısından etkilenip, listemde olmamasına rağmen alıverdiğim kitaplar var.Tuhaf bir şekilde bugüne kadar bilinçli olarak aldığım pek çok kitapta hayal kırıklığına uğramam rağmen, böyle bir anda karar vererek aldığım kitapları çoğunlukla sevdim, sanırım bu konuda şanslıyım. Bir Kabusun Anatomisi, yazar V.M.Giambanco'nun Türkçe'ye çevrilen tek romanı. Ancak yazarın, baş kahramanı Alice Madison'ın maceralarını anlatan bir dizi romanı var ve diğerleri de dilimize çevrilmeli bence, zira son derece keyifli bir romandı.
Bir Kabusun Anatomisi-V.M.Giambanco
Kitabın konusuna gelirsek, dört kişilik bir aile feci şekilde katledilir. Olay yeri incelemesinde anne ve çocukların önce öldürüldüğü, babanın ise gözleri ve elleri bağlanmak suretiyle bu vahşete bir şekilde tanık olması sağlandıktan sonra öldürüldüğü ortaya çıkmıştır.
Çiçeği burnunda dedektif Alison, neredeyse çocukluğundan beri bir uzvuymuşçasına etkin şekilde kullandığı hislerine son derece güvenmektedir. Takip ettiği ip uçları onu 25 yıl önce  kaçırılarak Seattle'daki Hoh Nehri kıyısına götürülen 3 çocuğun hikayesine ulaştırır. Çocuklardan biri öldürülmüş, diğer ikisi kurtulmuştur. Alison bu çocukları kimin, ne için kaçırdığını bulduğu vakit, dört kişilik ailenin katiline de ulaşacaktır. Ancak zaman giderek daralmaktadır. Ailenin evine kanla bırakılan kanlı notta, yalnızca 13 günü olduğu yazmaktadır.

Elimden hiç bırakmadım desem yeridir.Alison karakterini çok sevdim. Büyülü şekilde olayları hayal etmesi, kendini katilin yerine koyması, sezgilerinin peşine düşmesi çok etkileyiciydi. Yan karakterler de çok başarılıydı. Hatta bunlardan özellikle birinin ileride kesinlikle Alison'ın karşısına çıkacağını düşünüyorum. Özetle, harika bir serinin ilk kitabı, alın, okuyun, okutun, tavsiye ederim:)

2 yorum:

siyah kuğu dedi ki...

Baharım bu sayfanda çok güzelmiş kocaman öpüyorum.

bahar006 dedi ki...

Güzel kuğum benim:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...