19 Nisan 2015 Pazar

Bataklığın Kayıp Tanrıları-Elly Griffiths

Bataklığın Kayıp Tanrıları, son derece sürükleyici, gerilim dozu yüksek, türü sevenlerin bir solukta okuyup bitireceği güzel bir roman.

Bataklığın Kayıp Tanrıları-Ally Griffiths

Bekar ve fazla kilolu bir arkeolog olan Ruth, çok fazla insanın yaşamak istemeyeceği, tarihi kalıntıların ve bir bataklığın olduğu, şehirden uzak, küçük bir kasabada hayatını sürdürmekte ve üniversitede çalışmaktadır. Bir gün kaba polis memuru Nelson, bataklıkta buldukları bazı kemikler üzerinde inceleme yapması için Ruth ile bağlantıya geçer. Bulunan kemikler yüzlerce yıl öncesinden bir kız çocuğuna aittir. Ancak araştırmalar ve kazılar devam ederken ortaya çıkan kemikler, sadece geçmişte yapılan acımasız ritüellere, kurban sunma ayinlerine değil son yıllarda ortadan kaybolan küçük kızların akıbetlerine de ışık tutacaktır. 

Sakin bir hayat süren Ruth, kendini bir anda geçmişle şimdinin ortasında, pek çok cinayetin bir adım ötesinde ve daha da önemlisi büyük bir tehlikenin içinde buluverir. Parçaları birleştirerek tarihin tozlu sayfalarındaki şifreleri başarıyla okuyan Ruth, kendi canını tehlikeye attığının farkında değildir. Kayıp kızlar nerededir, başlarına ne gelmiştir? Daha da önemlisi kızları kim kaçırmıştır? Bu soruların cevabı Ruth'u denizle bataklığın birleştiği, gel-gitlerin insanı bir anda yuttuğu fırtınalı bir geceye götürecek, Ruth için gerçek manada bir ölüm kalım savaşı başlayacaktır.

Okurken, özellikle son sayfalarda resmen soluğumu tuttum. Ruth kaçtı ben yoruldum vallahi. Hani bol gerilimli bir film izlerken de olur ya, "hadi be yakalayacak, kaçsana, düşme, önüne bak" falan deriz. Ama başroldeki arkadaş ısrarla düşer ve bizi deli eder. İşte bu kitap resmen o anları size kelimelerle yaşatıyor, adrenalin tavan, benden söylemesi. Anlaşıldığı üzere, kitabı sevdim. Herkese keyifli okumalar:)

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...