25 Nisan 2017 Salı

Siyah Kar-Juliette Sobanet

Zamanda yolculuk, paralel evren, fringe gibi insan beyninde heyecanlı çağrışımlar yapan bir konunun işlendiği Siyah Kar, sürükleyici kurgusuyla beni çok memnun etti. Tek kötü yanı elinizden bırakamadığınız için kitabın hemen bitivermesi:)
Siyah Kar-Juliette Sobanet
Jillian ve İsla ikiz kız kardeşlerdir. Ancak geçmişlerinde yaşanan bir takım acı olaylardan dolayı 6 yıl önce kendi yollarını çizmişlerdir ve çok sık olmasa da görüşmeye devam etmektedirler. Gazetecilik yapan ve üst düzey bir bürokratın ipliğini pazara çıkarmak için uğraşan Jillian, kız kardeşi İsla'nın İsviçre'den Paris'e giden gece yarısı ekspresinden, yanında iki kızla birlikte kaçırıldığı haberini alır. Bu işi çözmek için  işe koyulan Jillian'ın yol arkadaşı ise, yıllar önce ayrılmak zorunda kaldığı ancak hala çok sevdiği dedektif Samuel'den başkası değildir.
Jillian ve Samuel, ilk iş olarak Doğu Ekspresi'ne binerler ve İsviçre'nin karla kaplı dağları arasında seyahat etmeye başlarlar. Ancak o anda çok sıra dışı bir şey olur ve bir anda tren ve içindeki herkesle birlikte 1937 yılına giderler. 1937 yılında yine İsla gibi bir genç kız, yanında iki kızla birlikte, yolculuk ettikleri gece yarısı ekspresinden kaçırılmış ve öldürülmüştür. Cinayetleri kimin işlemediği bulunamamıştır. Jillian ve Samuel'in günümüzdeki İsla'yı kurtarmalarının tek yolu, 1937 yılında gerçekleşen olayın üzerindeki sis perdesini kaldırmak ve kaçırılan kızları kurtarmaktan geçmektedir.
Çok etkileyici bir kitaptı. Soluksuz okunan, hızı hiç kesilmeyen ve son derece sürükleyici bir konusu vardı. Kesinlikle tavsiye ederim, keyifli okumalar!

2 yorum:

EMİNE ÖZTÜRK dedi ki...

çok etkileyici bir tanıtım olmuş.. teşekkürler.. :)

bahar006 dedi ki...

Teşekkürler:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...