18 Ekim 2013 Cuma

Limonlu Pastanın Sıradışı Hüznü-Aimee Bender

Şaşırtıcı, bol sürprizli, çocuksu, olgun, hem bir masal kitabı kadar olağanüstü hem de hayatın ta kendisi kadar gerçek. Limonlu Pastanın Sıradışı Hüznü, bu tanımların hepsini içinde barındıran farklı bir kitap.
Limonlu Pastanın Sıradışı Hüznü-Aimee Bender


Küçük bir kız çocuğu olan Rose, anne-babası ve ağabeyi ile birlikte yaşamaktadır.  Bir gün annesinin yaptığı limonlu pastadan yiyen Rose, hissettiği karmaşık duygular nedeniyle hastalanır. Başta ne olduğunu anlayamaz ancak zamanla, yediği her yiyeceğin, elinden çıktığı kişiden izler taşıdığının farkına varır.  Sonraları bu yeteneğini öyle ilerletir ki, sandviçin içindeki marulu toplayan adamın nasıl biri olduğunu, marulun nerden ve nasıl bir bahçeden toplandığını bile doğru tahmin etmeye başlar. Rose için artık iki farklı eyaletten gelen paket makarnanın adresleriyle birlikte hangi fabrikada üretildiğini söylemek çocuk işidir.

Elbette yıllar içerisinde gelişen bu duygu okuma yeteneği, beraberinde ağır bir sorumluluğu da getirecek ve Rose annesinin elinden yediği yemeklerle hiç bilmemesi gereken sırlara vakıf olacaktır. Ailesinde tuhaf yeteneklere sahip tek kişinin kendisi olmadığını öğrendiğinde ise şaşkınlığı daha da artacaktır.

Kitabın finali ise tam bir sürpriz. Seveceğinizden eminim, keyifli okumalar.

2 yorum:

Yüreğimin İklimi dedi ki...

elimde okunmayı bekliyor hemen ön plana alıyorum.
sevgiler geçmiş bayramınız kutlu olsun.

deeptone dedi ki...

ne güzeldi amaaaa.
:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...