30 Ağustos 2014 Cumartesi

Gizemli Kapının Muhafızları-Robert Liparulo

Hayalevi Kralları Serisi'nin daha önce şurada ve şurada bahsettiğim ilk iki kitabından sonra serinin üçüncü kitabı; Gizemli Kapının Muhafızları ile karşınızdayım:)

gizemli-kapinin-muhafizlari
İlk iki kitapta, King ailesinin annesi kaçırılmış ve geçitlerden birinden geçerek ortadan kaybolmuştu. Baba ve çocuklar ise her türlü tehlikeyi göze alarak kapıları denemeye ve diğer dünyalarda sırayla anneyi aramaya karar vermişlerdi.

Ancak King ailesinin artık Taksidian isminde, son derece tehlikeli ve neredeyse yüzyıllar öncesinden gelen bir düşmanları var. Taksidian'ın tek amacı, King ailesini bu evden uzaklaştırmak ve bunun için de kasabadaki nüfuzunu kullanmaktan çekinmiyor. 

Evi inşa eden ve evin dilinden anlayan büyük büyük amcaları, King ailesine misafir oluyor. Ev hakkında anlatacakları var ve daha önemlisi Taksidian karşısında bu yaşlı adam tek yardımcıları olabilir.

Geçitlerden birini kullanarak diğer tarafa geçen çocuklar annelerini değil ama büyük annelerini buluyorlar. Ancak mutlulukları uzun sürmüyor çünkü aile geçitlerden birinde kapana kısılıyor. Bakalım buradan kurtulabilecekler mi?

Daha önce de demiştim, tekrarlıyorum. Büyük küçük herkes bu seriyi çok sevecek. Keyifli okumalar:)

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...