11 Şubat 2022 Cuma

Nefesini Tut-Holly Seddon

Nefesini Tut-Holly Seddon

1995 yılımda on beş yaşında olan Amy, okul yolundan eve dönerken kaybolur. Üç gün sonra bulunduğunda ise komadadır. Saldırgan asla bulunamaz ve Amy'nin meleksi yüzü uzun bir süre haber bültenlerinde yer almaya devam eder. Aradan on beş yıl geçer. Amy hala komadan çıkamamıştır.

Alkol problemi nedeniyle hem evliliğini hem de saygınlığını kaybeden gazeteci Alex'in yolu, üzerinde çalıştığı bir yazı dizisi nedeniyle Amy ile kesişir. Amy'nin başına gelenleri dün gibi hatırlamaktadır ve Amy'nin hayatını inceledikçe ona zarar veren kişinin Amy'e çok yakın biri olduğundan emin olur.

Böylece Alex son derece tehlikeli bir soruşturmaya girişir. Bunu hem Amy'nin kaybolan yıllarının hesabını sormak, hem alkol yüzünden kaybettiği değerlerine yeniden kavuşmak için yapacaktır.

Nefesini Tut, oldukça sürükleyici ve bir çırpıda okunan bir kitap. Olaylar hem Amy'nin hem de Alex'in ağzından anlatılıyor. Bazı cümleler oldukça vurucu. Zaman zaman diyalogların yetersizliği ve Alex'in eski kocasına karşı zayıf tavırları sinir bozucu olsa da genel anlamda soluklanmak adına tercih edilebilir. Polisiye ya da psikolojik gerilim seviyorsanız, tavsiye ederim. Keyifli okumalar.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...