30 Ekim 2018 Salı

Tatlı Bir İhtiyarın Karmakarışık Dosyaları- E. L. Konigsburg

En az yetişkin romanları kadar çocuk romanlarını da seven, Savaş ve Barış'ı kütüphanede yerine yerleştirirken yan gözle Define Adası'nı kesip "ilk fırsatta tekrar!" diye içinden geçiren bir insan olduğum için, çocukken yaşadığım mutluluklara hala aşinayım ve E. L. Konigsburg'un Tatlı Bir İhtiyarın Karmakarışık Dosyaları gibi güzellikleri kaçırmadığım için kendimi çok şanslı hissediyorum.
Tatlı Bir İhtiyarın Karmakarışık Dosyaları- E. L. Konigsburg

Ailesinin kendi değerini anlaması gerektiğini düşünen Claudia,  uzun zamandır evden kaçma planları yapmakta ve para biriktirmektedir. Evden kaçacak ve New York'un en ünlü müzesinde saklanacaktır. Bu iş için pinti kardeşi Jamie'yi de ikna eden Claudia vakit kaybetmeden planını uygulamaya koyar. 
Kaçakların  işi rast gider ve bir şekilde müzeye yerleşirler. Temel ihtiyaçlarını bir şekilde düzene koyan kardeşlerden Jamie bütçeden sorumluyken, Claudia ise stratejik karar alma mekanizması olarak çalışır. 
Bir süre sonra Claudia, iç dünyasında kaçmakla hedeflediği farklılığı hala yakalayamamış olduğunu fark eder. Değişen hiç bir şey yoktur.  Bu arada uzmanları bile şaşkına çeviren minik bir heykelcik bulan Claudia, bu heykeli kimin yaptığını öğrenmeden müzeden ayrılmamaya karar verir. heykelin bir önceki sahibi tatlı ve yaşlı ihtiyar Bayan Basil E. Frenkweiler'dır ve Claudia ile Jamie heykelciğin sırrını çözmek için onu ziyaret etmeye karar verirler. 
Evden kaçarak müzede yaşamaya başlamanın fikri bile heyecan verici değil mi? Geceleri tarihi yataklarda uyuyup sabah ziyaretçi gibi takılmak... Bence kitabın konusu çok tatlı ve eğlenceli olması bir yana verdiği mesajlarla bile okunmaya değer. Çok çok sevdim ve büyük küçük herkese tavsiye ederim. Keyifli okumalar:)

2 yorum:

Fidan Dinç dedi ki...

Ben kaçırmışım maalesef bu güzelliği; ama sayende haberdar oldum :) Teşekkür ederim.

bahar006 dedi ki...

Ben teşekkür ederim:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...