21 Ekim 2013 Pazartesi

Vedaya Zaman Yok-Lınwood Barclay

Kitabın arka kapağındaki uyarıyı dikkate almadım ve okumaya gece başladım. Kitabın bir bölümünde adam, uzay delisi kızının odasına geliyor ve teleskopla yıldızlara bakmak istiyor. Bu arada eli teleskoba çarpıyor ve teleskop karşı kaldırımdan gece gece evi dikizleyen bir adama odaklanıyor. İşte sıcacık yatağımda bu sözleri okurken birden öyle ürperdim ki, camın kenarında uyuyan güvercinlerin tıkırtılarını kapı sesi sanıp üç katın tüm odalarını tavaf ettim. Ama Vedaya Zaman Yok bir gecede bitti mi bitti, pişman mıyım, asla!

Vedaya Zaman Yok-Linwood-Barclay 

Cynthia, 14 yaşında bir genç kızdır. Bir gece ailesine yalan söyler ve geceyi ailesinin pek de onaylamadığı biriyle dışarıda geçirir. Aşırı derecede alkol alan Cynthia, babasının kendisini bularak eve götürmesi üzerine sinirlenir ve babasıyla tartışarak odasına kapanır. Kapısını kapatmadan önce son dileği; tüm ailesinin ölmesidir.

Cynthia sabah uyandığında evde çıt yoktur. Ne ağabeyinin ne de anne-babasının yatağı bozulmuştur. En kötü zamanlarda bile not bırakan annesinden hiç bir iz olmadığı gibi, mutfakta klasik kahvaltı görüntülerinden de eser yoktur. Bahçede ise ailenin iki arabasının da yerinde yeller esmektedir.

Cynthia, ailesinden bir daha haber alamaz.Yapılan soruşturma sonuçsuz kalır ve genç kız teyzesinin yanına yerleşir. Aradan 25 yıl geçmiştir ve Terry ile evlenen Cynthia, 8 yaşındaki kızı Grace'in üzerine titreyen paranoyak bir anneye dönüşmüştür. Yanlarından geçen her arabadan ürkmekte, her gördüğü yabancıyı ailesinden biri zannetmektedir. Terry ise karısına destek olabilmek için elinden geleni yapmaktadır.

Geçmişte sonuçsuz kalan dosyaları araştıran bir tv programı, Cynthia ile bir çekim yapar ve ardından tuhaf gelişmeler yaşanır. Aile garip telefonlar ve isimsiz mektuplar almaya başlar. Bu arada Cynthia'nın teyzesi ve tuttukları dedektif öldürülür. Cynthia'nın ailesine ne olmuştur ve bu yaşananların 25 yıllık sırla bir bağlantısı var mıdır?

Temponun hiç düşmediği bu güzel kitabı çok sevdim, size de tavsiye ederim. Keyifli okumalar.

2 yorum:

Yüreğimin İklimi dedi ki...

İLGİNÇ BİR KİTABA BENZİYOR NOTUMU ALDIM HEMEN.
SEVGİLER

eda dedi ki...

Tavsiyeni dikkate alarak en kisa zamanda okumaya çalisicam Bahar'cim insallah canim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...