1 Ocak 2015 Perşembe

22-Britanya Yolu-Amanda Hodgkinson

22-Britanya Yolu; 2. Dünya Savaşı'nın mutlu bir aileyi nasıl paramparça ettiğini anlatan, biraz sarsıcı, biraz rahatsız edici, çokça hüzünlü bir roman.


Birbirlerini deli gibi seven Silvana ve Janusz evlenirler ve mutlulukları bir bebek sahibi olmalarıyla katlanır. Ancak 2. Dünya Savaşı'nın Varşova'ya sıçraması, Polonya halkının üzerine kara bir bulut gibi çöker. Polonyalı her genç erkek gibi, Janusz da ülkesini savunmak için birliğe katılmaya karar verir ve geride karısı ve çocuğunu bırakarak evden ayrılır.

Bu ayrılık tam tamına 6 yıl sürecek ve Janusz'un isteği üzerine Silvana oğlu Aurek ile uzun bir deniz yolculuğunun ardından Londra'ya varacaktır. Janusz yeniden mutlu bir yuva kurmak istemekte, Silvana ise Aurek'in bir babaya ihtiyacı olduğunu düşünmektedir. Ancak aradan geçen 6 yıl, hem Janusz'u hem de Silvana'yı çok değiştirmiştir.  Birbirlerinden sakladıkları büyük sırlar ve yalanların gölgesinde eski mutlu günlerine dönmek hiç de kolay olmayacaktır.

Kitap ilginç bir anne çocuk ilişkisini anlatıyor. Aurek gerçekten insanın içini parçalayan, boğazını düğümleyen bir çocuk. Ama Silvana ve Janusz'un aç, sefil, savaşın ve yokluğun ortasında hala kendi duygularının peşine düşmesi beni nanılmaz rahatsız etti. İkisine de ayrı ayrı gıcık oldum:) Yine de savaşın sıcak çatışmalarını hiç anlatmadan savaşın farklı bir yüzünü okuyucuya sunan bu romanı tavsiye ederim.
Keyifli okumalar ve herkese bol kitaplı, kağıt kokulu mutlu bir sene dilerim:)

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Aylardır kitaplığımda duruyor bu kitap başlamak bir türlü nasip olmadı, keyiflendim içim çekti şimdi, hatırlattığın için teşekkürler, en kısa zamanda başlayacağım :) Sevgiler..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...