22 Aralık 2015 Salı

Ölümlü-Ted Dekker/Tosca Lee

Faniler Serisi'nin ilk kitabı olan Yasaklı'dan sonra sıra ikinci kitap olan Ölümlü'de. Macera kaldığı yerden devam ediyor.

Ölümlü-Ted Dekker/Tosca Lee

İlk kitapta Rom ve arkadaşları yaşlı bekçinin kendilerine verdiği kanı içmişler ve insanların temelde var olan duygulardan yoksun bırakıldığını, bir nevi yaşayan ölülere döndürüldüğünü anlamışlar ve bu durumu düzeltmek için büyük bir mücadeleye girişmişlerdi.
Kehanete göre ayağından sakat olan küçük bir çocuk büyüyecek, lejyon denilen virüsten etkilenmemiş, doğuştan üstün niteliklere sahip kanıyla herkese hayat verecek ve 18 yaşına bastığı gün ülkenin başına geçecektir. Bu çocuğu bulan Rom, çocuk o yaşa gelinceye dek onu korumak zorundadır. Göçebelere katılan, savaş ve savunma taktiklerini öğrenen Rom ve arkadaşları, tahta çıkış gününü iple çekmektedir. 
Bu arada onları bekleyen, sayıları gün geçtikçe artan ve adına Kirli Kanlılar denen büyük bir tehlike adım adım yaklaşmaktadır.
Rom'un çocuğu koruyup koruyamayacağı, çocuğun ülkenin başına geçip geçemeyeceği ise Göçebeler ile Kirli Kanlılar arasında olacak büyük bir savaş sonunda belli olacaktır. 

Ted Dekker'ın Çember Seri'sini okuduysanız, olayların, mekanların, hatta lejyon gibi dünyanın sonunu getirecek virüslerin ne denli benzerlik taşıdığını çok net görebilirsiniz. Bu yüzden o seriyi severek okuyan herkes, Faniler kitabı'na bayılacak. Olayların içine girince insan kitaptaki bir karaktere dönüşüp maceraya katılıveriyor. Bir yazar için de okuyucu için de olabilecek son nokta bu bence. Herkese keyifli okumalar:)

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...