15 Ocak 2019 Salı

Serena- Ron Rash

Serena- Ron Rash
1929 yılında, kereste işiyle uğraşan ve işlerini büyüterek bir kereste imparatorluğu kurmayı planlayan  yeni evli çift Serena ve George Pemberton, Boston'dan Kuzey Carolina'ya gelir. Göz alıcı bir çift olan Serena ve George arasında mükemmel bir uyum vardır. Serena, güçlü yapısı, liderlik vasıfları ve hırsı ile ortama çabucak uyum sağlar ve herhangi bir erkekten pek de eksiği olmadığını herkese kanıtlar.

George daha önce Kuzey Carolina'da bir müddet yaşamış ve hizmetine bakan kızlardan biriyle birlikte olmuştur. Hamile kalan kız henüz 17 yaşındadır ve kısa bir süre sonra doğum yapacaktır. Kızın babası George ile konuşmak ister ancak Serena'nın kışkırtmaları ile George kızın babasını öldürür. 1920'li yıllarda cinayet işlemek, bir sineği öldürmekten daha önemli değildir ve genç kız hayatın tüm zorluklarına karşı tek başına mücadele ederken, kasabanın kendisine yapıştırdığı "ahlaksız" etiketiyle de baş etmek zorunda kalır. Bu arada George'a ikizi kadar benzeyen oğlu dünyaya gelir. Bu dönemde genç kızın en büyük yardımcısı, yaşlı komşusudur.
 
Serena her anlamda mükemmel bir eş ve ortaktır. Serena'nın geleceğe dönük çok büyük plan ve projeleri vardır. Bunlardan biri de Kuzey Carolina'da kesilecek ağaçların tamamını bitirdikten sonra Brezilya ormanlarını yeni iş alanı yapmak ve kocasıyla kurdukları şirketi büyütmektir. Dünyadaki tüm ağaçları kesmek gibi bir saplantısı olan Serena, kendisine engel olarak gördüğü herkesi bir şekilde yolundan çekmektedir.  Bir süre sonra Serena varis yapma zamanlarının geldiğine karar verir ve kısa bir süre sonra da hamile kalır. Hamilelik sorunsuz olsa da, doğum zamanı yaklaşırken işler ters gider ve Serena hem bebeğini hem de bir daha anne olma şansını kaybeder. O andan sonra George'un gayrimeşru çocuğuna ve çocuğun annesine karşı büyük bir kin beslemeye başlar ve onların ortadan kaldırılması için bir adamını görevlendirir. George her şeyin farkında olsa da Serena'yı durdurmak için hiç bir şey yapmaz. Bunun yerine bir miktar paranın genç kıza ulaşmasını sağlar ve onların mümkün olduğunca uzağa kaçmalarını ister. George'un çocuğunu ortadan kaldırma planları suya düşen Serena, kendisine yanlış yapanı affetmeyecektir. Bu kişi George olsa bile...

Yukarıdaki kapaktan da anlaşılacağı üzere, Ron Rash'in yazdığı Serena 2014 yılında sinemaya uyarlanmış, başrollerinde Jennifer Lawrence ve Bradley Cooper yer almış. Filmi izlemedim ancak Jennifer Lawrence'ın tüm ekranı dolduran ablak suratı midemde kramp ve bulantıya sebep olduğundan izleyeceğimi de zannetmiyorum:) Ama doğal güzellikler için bir şans verilebilir belki. Romanın isminden mütevellit baskın karakteri Serena. George daha silik ve Serena'ya öyle hayran ki, onun aldığı kararların doğruluğunu ya da haklılığını sorgulamıyor bile. Ayrıca çok çabuk gaza geliyor ve Serena da bu zayıflığını sık sık kullanıyor. Biraz spoiler olacak ama aptal George son nefesinde bile Serena'ya yaranma derdinde! Kitabı bütün olarak çok sevdiğimi söyleyemem ancak kafa dağıtma niyetine okunabilir. Hoşçakalın!

1 yorum:

Furkan YETEK dedi ki...

Sitenizi yeni fark ettim ve hemen takibe aldım, benim siteye de beklerim, geniş kitleler oluşturmak daima güzeldir...Selam ve Dua ile...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...