13 Nisan 2021 Salı

Çocuğunuza Sınır Koyma- Robert J. Mackenzie

Robert J. Mackenzie, Çocuğunuza Sınır Koyma kitabında, çocukları cezalandırmadan, onlara sesimizi yükseltmeden nasıl kurallara uyan bireyler yetiştirilebileceğimizin yollarını anlatıyor. 


Her anne babanın rüyasıdır. Aman çocuğum özgüvenli olsun, gittiği her yere uyumlu olsun, bağımsız da olsun ama bunun yanında kurallara da uysun. Malum, çocuklar bu özelliklerin içinde olduğu bir paket programla doğmuyor. Ya da çocuk doğarken ebeveynlere de sonsuz sabır bahşedilmiyor maalesef. Olsa iyi olurdu tabi, orası ayrı😂
İşte doğar doğmaz haşin bir sevgiyle tepenize çıkartıp sonra da bir türlü oradan aşağı indiremediğiniz otur evladım-dur evladım-yapma evladım kod adlı çocuğu nasıl hizaya sokarız diye düşünüyorsanız, bu kitap tam size göre.  
Robert J. Mckenzie, evdeki minik Chucky'lere kesin ve etkili sınırlar koymayı, bunu yaparken de akıl sağlığını korumayı hedeflemiş. Kitap oldukça anlaşılır bir dille yazılmış ve vaktiniz varsa bir kaç saat içerisinde kolayca okunabilen bir kitap. Zaten okuması değil uygulaması zor. 😅 Kolay gelsin!

2 yorum:

Ada Deniz dedi ki...

Güzel bir kitaba benziyor ama benim için geç:((( Çocuklar büyürken epey kitap okumuştum. Her formülü uydurmak zor. O kadar okuma, araştıma, güya doğru şeyleri yaptığını düşünme. Şimdi birbirine taban tabana zıt 2 ergen ve zorluklar...

Handan dedi ki...

Bu konuda çok katı oldum, ve her gün iyi ki öyleymişim diye şükrediyorum zira isteklerinin sonu gelmeyen oğlumla başa çıkmama imkân yoktu aksi halde. Ama çok zordu çoook.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...