3 Haziran 2021 Perşembe

Ölüme Terk Edilmiş-Lisa Jackson (Alvarez & Pescoli #1)

 Lisa Jackson, daha önce okumadığım bir yazar. DR'de dolaşırken dikkatimi çekti, üçlü set olarak ortaya koymuşlar, ben de aldım. Aslında belli yazarların çok sevdiğim dedektif karakterleri var. Mesela Lisa Gardner'ın D.D. Warren'ı, Tess Gerritsen'in Rizzoli'si gibi. Lisa Jackson da kendine ikili bir takım yaratmış: Alvarez ve Pescoli. İşte Ölüme Terk Edilmiş, bu ikilinin ilk macerası. 

Ölüme Terk Edilmiş-Lisa Jackson
 

 Montana'nın çok sert geçen kışında, bir seri katil fazla mesai yapmaktadır. Grizzly Falls kasabası yakınlarında, ıssız ormanların arasında arabası ilginç bir şekilde yoldan çıkan kadınları kurtarmakta ve onları kulubesine götürerek tedavi etmektedir. Kadınların güvenini kazanan seri katil, daha sonra onları ormana götürmekte ve çıplak bir şekilde ağaca bağlayarak öldürmektedir.

Dedektifler Alvarez ve Pescoli'nin elinde katilin geride bıraktığı dört ceset ve gizemli notlar haricinde delil yoktur. Üzerlerinde hissettikleri baskıya rağmen dosyada ilerleme kaydedememeleri bir yana, özel hayatlarında da işler yolunda değildir. 

Seattle'da yaşayan Jillian Rivers, on yıldır ölü olduğunu sandığı eşi Aaron'un yaşadığına ilişkin bazı ipuçları almaya başladığında bunun bir şaka olduğunu düşünür. Eşinin ölmeden önce tüm yatırımcıları dolandırmış olması ve cesedinin asla bulunamamış olması da bu fikrini değiştirmez. Eşine çok benzeyen bazı fotoğrafların izini sürmek için Montana'ya gelen Jillian'ın arabasının lastikleri patlar ve Grizzly Falls yakınlarında dik bir vadinin dibine düşer.  Zane isimli bir adam tarafından kurtarılan ve kulubesine götürülen Jillian'ın okuduğu tüm seri katil haberlerine rağmen kurtarıcısına güvenmekten başka çaresi yoktur.

Kitap son derece akıcı ve okuması da keyifli. Tek bir sorun var; kitabın finalinde yer alan tüm soruların cevabının serinin ikinci kitabı olan Ölüm İçin Seçilmiş'te yer alması. Bu nedenle eğer ilk kitabı alıyorsanız diğerlerini de almak zorundasınız. Bu tarz, okuru bir sonraki kitabı almaya mecbur bırakmaya yönelik ticari girişimler çok tatsız aslında. Ama tercih sizin. İlk kitabı severseniz, ikinciyi de ona göre alırsınız. Keyifli okumalar.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...