4 Haziran 2021 Cuma

Ölüm İçin Seçilmiş-Lisa Jackson (Alvarez & Pescoli #2)

 Serinin ilk kitabı Ölüme Terkedilmiş'in cevaplarının ikinci kitap olan Ölüm İçin Seçilmiş'te olduğundan bahsetmiştim hatırlarsanız. Evet bu kitap bazı şeylere cevap vermiş ancak kıyaslama yapmam gerekirse kesinlikle ilk kitap daha iyiydi. 

Ölüm İçin Seçilmiş-Lisa Jackson

Dedektif Pescoli, çocuklarının velayetini eski kocasına kaptırmış ve deyim yerindeyse çıldırmıştır. Bir hışımla seri cinayetlerin işlendiği yere doğru yola çıkar ancak işler Pescoli açısından hiç de iyi sonuçlanmaz. Zira seri katilin hedefinde bu kez Pescoli vardır. Lastiklerine ateş edilen Pescoli'nin aracı yoldan çıkarak kaza yapar. Artık seri katilin elinde rehin olan Pescoli'nin kurtulması ortağının ve sevgilisinin yapacakları beyin fırtınasına ve işbirliğine bağlıdır.

Seri kitap yazmak cidden ustalık isteyen bir iş ve Ted Dekker bu konuda benim için tüm zamanların favorisi. Her kitabını aynı seviyede beğenmesem de Çember Serisi'ni ortaya çıkaran zekanın neredeyse elle tutulacak kadar somut olduğunu itiraf etmeliyim. Canım benim😊 Dolayısıyla okuduğum serileri ister istemez onunla kıyaslıyorum. Bu kitap maalesef devamlılık konusunda bazı hatalar içeriyor. Mesela ilk kitapta bahsedilen taklitçi katilin bu kitapta tutuklandığından bahsediliyor. Oysa o katil ilk kitapta ölmüştü. Çok önemli bir detay değil ama böyle bir yanlış sonrası tüm kitabı sorgulamaya başlıyorsunuz. Yine Pescoli'nin sevgilisi ilk kitapta serseri kılıklı, çok da güven vermeyen bir tip olarak tanıtılmışken bu kitapta sırılsıklam Pescoli'ye aşık, son derece sağlam karakterli bir kovboy olarak çıkıyor karşımıza. Pescoli'nin mücadelesi, ormandaki sahneler, heyecanlı bir film gibi hızlıca okunuyor. Ancak ilk kitaptaki bazı anlatımların burada tekrarlanması gereksiz olmuş.  Belki ilk kitaba birkaç bölüm eklenip konu orada tamamlanabilirdi. Özetle, yazarın iyi bir editoryal ekibe ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.  Bunun dışında akıcı ve hızlıca bitirdiğim bir kitap oldu. Keyifli okumalar.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...