5 Kasım 2018 Pazartesi

Elveda Haziran-Sarah Jio

Elveda Haziran, geçmişle günümüzü harmanlandığı, akıcı kurgusu ve insanın içini ısıtan hikayesiyle okuru kendine bağlayan klasik bir Sarah Jio romanı.
Elveda Haziran-Sarah Jio
Bankacı olarak kariyer yapan June, iş yaşamının zorlukları ve yaşadığı stres nedeniyle zor günler geçirmektedir. Ailesiyle uzun yıllar önce bağlarını koparan June, kendisini ve kız kardeşini büyüten teyzesinin öldüğünü ve kendisine miras olarak Mavi Kuş Kitabevi'ni bıraktığını belirten bir mektup alır. Mavi Kuş Kitabevi, June çocukken teyzesinin kasabanın küçüklerine masallar okuduğu büyüleyici bir yerdir.
June bunun üzerine hem işe bir süre ara vermek hem de kitabevinin satış işlemlerini tamamlamak üzere yola çıkar. Ancak Rugby Teyze oldukça sıra dışı bir kadındır ve tüm sırlarını evin farklı yerlerine gizlediği mektuplarla anlatmıştır. June mektupları okudukça teyzesinin çok farklı bir hayatı olduğunu anlar. Teyzesinin vasiyeti üzerine tırnaklarıyla kazıyarak elde ettiği kariyerini bir kenara bırakan June, Mavi Kuş Kitabevi'ni eski günlerine döndürmek için var gücüyle çalışmaya başlar.
Elveda Haziran, ismiyle müsemma, romanın kahramanı June'a da gönderme yapan hoş bir kitap. Daha önce de demiştim. Sarah Jio romanlarını ben genel olarak iki ağır roman arasında dinlenmek için ya da uzun yolculuklarda oyalanmak için tercih ediyorum. Sarah Jio kitaplarına aşinaysanız çok da sürpriz yaşamıyorsunuz ve beklentilerle elde ettikleriniz dengede olacağından kitaptan keyif almanız da kaçınılmaz oluyor. Tavsiye ederim:)

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...