24 Ocak 2020 Cuma

Kardan Kız-Eowyn Ivey

Kardan Kız, o kadar uzun zamandır listemdeydi ki... Tabii bu romanı diz boyu karın yolları kapattığı sıcacık bir kulübede, elimde bir kahve kupasıyla okumak konsepte daha çok uyardı ama kuru Ankara ayazındaki ofis şartlarıyla yetinmek zorundayım maalesef😉
The Snow Child-Eowyn Ivey
Mabel ve Jack doğacak bebeklerinin hayalini kuran bir çifttir. Ancak Mabel karnındaki bebeği kaybeder. Bu kaybın acısı her ikisini de derinden sarsar. Yeni bir bebek sahibi olma çabaları da sonuçsuz kalınca Mabel ve kocası Jack yıllar sonra radikal bir karar alır. Yargılayıcı bakışlardan uzak, kimsenin onları tanımadığı Alaska'ya taşınacaklardır. Ancak 1920'lerin Alaska'sındaki çiftlik hayatı, Mabel'in eğitimli bir ailenin entelektüel kızı olarak yaşadığı konforlu hayata oldukça uzaktır. Tüm kış yetecek bir erzak deposu temin etmenin yanında, soğuktan donan toprağın temizlenmesi, hazırlanması, ekilmesi, şansları yaver giderse ürün elde edip satmaları gerekmektedir.
Kıt kanaat geçinmeye çalışan Mabel ve Jack, bir gece yoğun bir ilk karın ardından bahçeye çıkarlar ve kardan bir kız yaparlar. Jack kardan kıza çok güzel bir yüz oyarken, Mabel de ablasının kendisi için ördüğü atkı ve bereyi kardan kızın başına takar. Bu kısa eğlence, çiftin arasındaki buzları eritir ve uzun zaman sonra ilk kez yüzleri güler. Sabah uyandıklarında kardan kızın yerinde yeller esmektedir. Atkı ve bere de gitmiştir. Mabel ve Jack bu işe hiç bir anlam veremez. Ancak birkaç gün sonra ormanın içinde küçük bir kızın uçarcasına dolaştığını ve hemen ardından gözden kaybolduğunu fark ederler. Kızın üzerinde Mabel'in kardan kıza taktığı atkı ve bere vardır.
Mabel, babasının küçük bir kızken kendisine okuduğu "Kardan Kız" masalını anımsar. Masalda çocuk sahibi olamayan yaşlı bir çiftin kardan bir kız yapması ve sonrasında kardan kızın canlanarak bu yaşlı çifte evlat olması anlatılmaktadır. Mabel kendi durumlarını ister istemez masalla özdeşleştirir ve işaretleri takip etmeye başlar. Bakalım Kardan Kız, tıpkı masaldaki gibi Mabel ve Jack'in evladı olabilecek midir?
Açıkçası ben iflah olmaz bir masal severim😜Dünyada yeterince karamsarlık var ve birazcık sihrin ya da bir tutam peri tozunun kimseye zararı olmayacağı kanaatindeyim. Kendi hayatımda da başıma gelen ve hala hiç bir mantıklı açıklama getiremediğim tuhaf olaylar var ve bu gizemli anılardan son derece mutluyum nedense. Kardan Kız, benim gibi masalcılara iyi gelecek, hoş bir roman. Mutlu son vadetmiyorum ama bir çırpıda bitireceğinizin garantisini verebilirim. Keyifli okumalar🙋

2 yorum:

SevKoz dedi ki...

Ayy ne güzel.bir hikaye tam mevsimlik

bahar006 dedi ki...

Aynen katılıyorum:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...