25 Şubat 2020 Salı

Korkuluklar-Michael Marshall

Elimde sihirli bir değnek olsa ve şu taslaklarda bekleyen yüz küsür kitap bir anda özetlenip yayınlanıverse keşke. Bloga yazmak çok keyifli ama işte bulaşık gibi düşünün, birikti mi işler karışıyor😂 Eskiden kitabı bitirir, soluğu burada alırdım. Bu noktaya ne zaman geldim, hiç bir fikrim yok.
Korkuluklar, Micheal Marshall'ın gerilim türünde yazdığı The Straw Men, The Upright Man ve Blood of Angels'dan oluşan üçlemesinin ilk kitabı.
The Straw Men-Michael Marshall

 30 Ekim 1991'de, Palmerstone adında bir kasabada eli silahlı bir grup adam çok kalabalık bir restorana girer ve genç yaşlı demeden onlarca kişiyi öldürür. Bu adamların kim olduğu, bu katliamı neden gerçekleştiği hakkında kimse bir şey bilmemektedir. Ve aradan 11 yıl geçer.
 Sarah Becker kaçırılan beşinci kurbandır ve polisin elindeki verilere göre yaşaması için bir haftası vardır. Eski dedektif John Zandt, Sarah'nın ailesine yardımı olmak için harekete geçer. Çünkü kendi kızı da aynı katilin iki yıl önceki kurbanlarından biridir.
 Ward Hopkins, anne ve babasının bir trafik kazasında hayatını kaybettiğini öğrenince, yıllardır uğramadığı memleketine döner. Amacı cenaze işlerini halledip evi de elden çıkarmaktır. Ancak tesadüfen, babasının emektar koltuğunun içerisinde çok önceden gizlenmiş garip bir not bulur. Notta yazanlar Ward'u ailesinin ölüm sebebinin bir kazadan çok daha fazlası olduğunu düşünmeye iter. İşin aslını öğrenmek için ailesinin geçmişinde bir yolculuğa çıkan Ward, birbiriyle alakasız görünen pek çok olayın çözümünün, bu yolculuktaki başarısına bağlı olduğunu kısa zamanda anlayacaktır.
 Korkuluklar çok hareketli, çok sürükleyici, yer yer nefes kesici, elinizden pek de bırakamayacağınız türde bir kitap. Aradan geçen bunca zamana rağmen pek çok detayını da hatırladığıma göre, size de gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim. Keyifli okumalar!

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...